Een praktische leefkeuken!

IMG_20160816_133941[1]Weeral iets dat we van ons lijstje kunnen schrappen: onze nieuwe keuken is besteld!

We zijn bij een aantal keukenwinkels langs gegaan om een ontwerp te laten maken. Natuurlijk had ik zelf al iets in mijn hoofd qua plaats en opstelling. De meeste winkels zijn van dit idee vertrokken en we hebben best wat toffe ontwerpen gezien.

Bij David van Hove van Odrada Keukens ging het er iets anders aan toe. Eerst heeft David inderdaad mijn ontwerp uitgewerkt. Best mooi, al zeg ik het zelf 🙂 Maar hij werkte ook nog zijn eigen idee uit. “Alsof het mijn eigen keuken zou zijn”, was zijn opvatting.

De opstelling blijft quasi hetzelfde maar heel de keuken wordt anders in de voorziene kamer geplaatst. Met als gevolg: Meer ruimte die overblijft, meer lichtinval, betere doorgang naar de bijkeuken. Het lijken misschien details maar achteraf gezien ben ik er super blij mee!

Dat is dus de hoofdreden waarom we gekozen hebben voor keukens Odrada. Creatief meedenken en blijven zoeken naar het perfecte ontwerp. Bovendien hebben ze een mooie toonzaal om ideeën op te doen en prijs/kwaliteit zitten ze goed. We hebben gekozen voor inbouwtoestellen van Siemens, een grote porseleinen spoelbak en witte frontjes met een kadertje. Strak landelijk heet dat dan.

Blijft er nog één twijfelgeval over: mijn keukenblad. Witte marmerlook, dat staat vast. Maar welk materiaal en welke tekening? Wie mij de voorbije maanden gesproken heeft, weet dat ik hier een serieuze boom kan over opzetten. Ik kan me gerust voorstellen dat er vriendinnen zijn die het totaal gehad hebben met mijn keukenblad histoires 🙂

IMG_20160816_135233[1]

Echte marmer (natuursteen) is super mooi maar moeilijk vlekvrij te houden. Ik heb een aantal mooie bladen gezien uit keramisch materiaal met een prachtig marmer motief maar die zijn vaak vrij dun. Vandaar dat ik waarschijnlijk ga kiezen voor composiet. Composiet is kras- en vlekbestendig en onderhoudsvriendelijk. Nu nog een mooi motief vinden en ik beloof dat ik de komende maanden het woord “keukenblad” niet meer uitspreek.

Hieronder zie je alvast een tekening van onze toekomstige keuken (in het open regaal komt nog een extra schuif en het marmeren blad wordt doorgetrokken als spatrand) en een aantal foto’s die de stijl aangeven. Tenslotte nog even zeggen dat we gekozen hebben voor een “leefkeuken”, voor mij de belangrijkste plaats in huis. De ruimte is vrij groot (5m op 7,5 m) met plaats voor een hele grote tafel en grote ramen met zicht op de tuin. Het is een soort van vide, open tot de nok van het dak en afgewerkt met balken in wit of naturel.

Wat denken jullie ervan? Iemand nog tips voor keukenbladen met marmerlook?

IMG_20160814_142224[1]

IMG_20160815_180243

IMG_20160814_101027

IMG_20160815_180329

Bron: Pinterest

 

 

 

3 reacties op ‘Een praktische leefkeuken!

  1. Kei mooi en onderhoudsvriendelijk toch gehouden (;-)) Je hebt ooit helemaal in het begin ook eens marmeren werkbladen getoond, daar was eentje met meer zwarte motieven in, die vond ik prachtig! Ik zal alvast de nieuwe kookboek van Pascale Naessens reserveren, die ovens gaan goed van pas komen! Succes!

    Like

Plaats een reactie