Bakstenen: check!

Even een update over de bouw:

Ons bouwdossier is binnen,  het is nu wachten op de goedkeuring (hopelijk!). We verwachten de bouwvergunning ergens half februari.

Onze architect is bezig met het lastenboek. Dat gaat begin januari klaar zijn en vanaf dan kunnen we op zoek naar een goede aannemer voor de metselwerken. Tips altijd heel welkom!

Ondertussen moesten wij de bakstenen al kiezen. Daar zaten we (heel eventjes) met een dilemma. Onze architect raadt ons af om te werken met recuperatiestenen. De reden hiervoor is dat ze zouden kunnen kapot vriezen. Maar wij vinden ze veel mooier en karaktervoller dan nieuwe stenen.

Screenshot_2016-01-19-08-51-48-1[1]

Recuperatiestenen dus. Maar welke?

Nadat maandag een specialist in recuperatiestenen 2 uur (!) met ons is rondgereden werd duidelijk dat onze voorkeur echt wel lag bij de Beerse steen. Huizen die een mengeling van Paepsteen en Klampsteen gebruikten vonden wij al snel iets te donker. Mooi meegenomen: de Beerse steen kost bijna de helft minder en de kwaliteit is hetzelfde.

IMG_20160124_105718[1]

De voeg bepaald ook voor een groot deel het uitzicht van het huis. Met gele of grijze voegen vinden we de bakstenen veel minder mooi.

Het wordt dus een Beerse steen, ivoorkleurig en geborsteld ingevoegd en gemetst in wildverband. Dat geeft een hele zachte, landelijke uitstraling aan een huis.

IMG_20160124_105552[1]
Beerse steen, grijs ingevoegd … dit wordt het NIET
IMG_20160124_105254[1]
Beerse steen, ivoorkleurig en geborsteld ingevoegd … dit wordt het WEL!
Iemand ervaring met recuperatiestenen? Goed of slecht? We horen het graag! We twijfelen ook nog over de firma waar we ze gaan bestellen.

Plaats een reactie